Kamu Semua Terbaek...

Rabu, 8 Disember 2010

Maha Kaya Cina the True Story

ape yang aku nak tulis lepas ni suketi akulah.. aku bukan rasist ke ape.. harap2 pembaca aku x saman sudah.. kalo nak saman pun pegi la mati..

Rata-rata peniaga berjaya di Malaysia ni adalah dari kalangan org cina, sebab ape? tolong bagi aku seribu sebab kenapa kapiaq-kapiaq ni boley berjaya? Majoriti mereka ni akan mengkongkek.. eh silap mengkongker segala jenis perniagaan.. dari sekecil-kecil perniagaan (kutip tin) hinggalah ke sebesar-besar perniagaan (Kutip Hutang a.k.a ALONG).. kenapa mereka boley berjaya? meh sini aku nak kencing korng semua dengan testis aku.. tgk salah lagi.. tesis atau servey aku selama 24 tahun aku idup...
1. Cina-cina ni kalo berniaga mmg paling suke kaut untung sahajo.. tambah2 kalo ngn bangsa lain mesti cekik darah.. brg yang harga RM10 pun boley jadi RM12..

2. Kalo meniaga comfirm ade kencing2 skit.

3. Dorng ade semangat bersatu padu.. kalo melayu ade santet menyantet.. tu susah nak maju.

4. Naikkan martabat bangsa sendiri.. pastu kasi sewa murah2 je kalo bangse dorng yg berniaga..

Actually aku bukan nak cite ni pun.. berbalik pada tajuk sebenar aku MAHA KAYA CINA tu sebenarnya mmbr aku salah sebut time nak karok lagu faizal tahir MAHA KARYA CINTA.. dengan confidentnye beliau bersuara " aku nk nyanyi lagu "MAHA KAYA CINA" ade tak? haramjadah sungguh...

P/S : tolong la bangsa sendri meniaga walaupun yang berniaga tu mcm taik.. aku rase ramai peniaga cam taik.. x amalkan perniagaan dalam islam yang sebenar.. (segelintir sahaja)

12 ulasan:

Ah Laang berkata...

kecoh la lu nie

Aku berkata...

ade betul .. kimak ah lang..lu nye komen ni salah satu menunjukkan lu slalu jatuh kan bangsa sendiri..hahaha ..

aku nak tambah gak.. yang bukan islam ni die menghalalkan ape jua cara dalam perniagaan dioang .. ~


walhal yang penigaan dalam islam lagi bagus tapi tak reti nak adapt..


good story ..~

Crazee Lazzy berkata...

ah lang tu mmg kimak gemuk... die yg kecoh x sedar...

Frodo Baggins berkata...

hye sayang ....
wa niaga anak hayamz
mau coba? rangup!!


jom berniaga ... serius!
hahahha

Crazee Lazzy berkata...

Frodo anak ayam lu made in negara apa? aku nak anak ayam dari baka thailand, dgr cite sane gebu2...

LadyRye berkata...

aku pun ada sikit-sikit darah ayam eh thailand..almaklumlah utara...mau ka??? lai lai katong!

baidewey, ah laang ni cari kontobersi ka hapa? mengomen cam haram lagi..kat blog aku pun dia buh tait sama! cam bagus!

cikpia berkata...

bangsa lain sama2 bangunkan bangsa diaorang.... bangsa kita bangsatkan bangsa sendiri... caner nak maju..... adoyai!!!
*sigh*

Crazee Lazzy berkata...

ladyRye : ko kenal ke ahlang tu? tah sape tah... hahahha.. ohh ang kedah area mana? aku pun asal kedah gak... huhuhu

cikpia : huhuhu betoi2... susah nak kaya kalo camtu... xleh tgk melayu lain senang mulalah nak pukau, santau, pape je la.. adesss.

Cliff Hanger berkata...

gua rase kene wat satu program motivasi utk semua org2 melayu yg berotak dan berhati busuk....

skunk ni ni pon lu tgk melayu same melayu pon sebok2 gado2....xnk bersatu langsung...bile bangse laen nek mula kecoh....sebok nk pertahankan ketuanan melayu...poraaahhhh

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

raina maha kaya melayu!!

Ah Laang berkata...

woi! update la blog!

ieda berkata...

khakhkakhak..